tisdag, juli 23, 2013

App app app...

Det har minst sagt ekat här på bloggen det senaste året. Underbara Clara skriver om hur bloggandet har hotats av Instagram och Pinterest, och det är nog precis vad som har hänt för mig. Mitt sista år som tvättäkta Uppsalastudent har jag gått in för att vara just det, vilket har gjort schemat fullspäckat med studier, förtroendeuppdrag och andra aktiviteter (och så extrajobb på det), som har varit enklare att föreviga på Instagram än i bloggform. Underbara Clara skriver dock att bloggen som fenomen inte är på väg att dö ut, utan att bloggen just på grund av alla bildforum (förlåt, -fora) håller ställningarna med plats för längre, mer eftertänksamma texter. Någon krönikör kanske det inte blir av mig på stört för det (även om det ju faktiskt är det som är mitt ämbete på nationen i höst), men när mitt liv nu börjar förändras, eller i alla fall borde, är det dags att ge bloggen en chans till - både som fenomen och som, i mitt fall, kreativt utlopp.


I diskussionerna kring alla dessa sociala medier och forum av olika slag funderade jag över vilka jag använder mest. Här kommer därför min fem-i-topp-lista över appar:

1. Facebook
Kräver antagligen ingen närmare förklaring. Näst efter e-posten är det vad jag kollar först på morgonen, både för att se vad alla andra har haft för sig och för att hänga med i diskussionerna i olika grupper.
2. Instagram
Inte heller detta är väl särskilt otippat - jag är en lite väl intensiv instagrammare i perioder (exempelvis under intensiva helger såsom vårbalen), men det står jag för. Och det går ju trots allt snabbare än att lägga upp ett blogginlägg.
3. iStudiezPro
Schemaverktyg som synkar med telefonens egen kalender men också tillåter mer avancerade schemaläggningar, som att lägga in en föreläsning kl 14 varje tisdag i ett visst antal veckor.  Håller ordning på mitt liv helt enkelt!
4. Pinterest
Jag är nyfrälst! Jag förbjöd mig själv att skaffa Pinterest innan uppsatsen var  färdig, och det gjorde jag nog rätt i. Nu har jag hunnit fylla på med mappar för både pyssel, inredning, recept och nageldekorationer. Också ett bra sätt att organisera livet, fast i det lilla.
5. GoodReads 
GoodReads är det ultimata sättet att organisera sin läsning. Här lägger jag in de böcker jag har läst och läser just nu, skriver recensioner och ger betyg om jag vill och markerar de böcker jag vill läsa framöver. Dessutom kan jag förstås se vad mina vänner läser och inspireras av dem. Skaffa på en gång ni också!

Bubblare: Vine och LinkedIn
Vine för att det är "nästa Instagram" med möjlighet att göra fantastiska små 6-sekundersfilmer, eller bara se andras mästerverk. 
Och LinkedIn för att jag nu är färdig med min masterutbildning och på jakt efter jobb, men också för att jag där har lyckats lokalisera och kontakta några amerikanska släktingar. Nu är det bara att hoppas att de svarar på mina mejl så att jag och pappa kan träffa dem när vi åker till USA i höst!

För att tvinga mig själv in i nya bloggrutiner utlovar jag redan nu ett nytt inlägg inom kort, nämligen mina bästa fotoredigeringsappar! A plus!


Sommarlov och tid att börja mobilblogga igen

0 kommentarer: