torsdag, oktober 20, 2011

Stipendier, inlämningar och mat

Det är mycket nu! Analyser och översättningar som ska in, stipendieansökningar som ska gås igenom, och så lite skoj förstås också.

Översättarprogrammet innebär mycket jobb, men det är jättekul också! Till igår skulle vi översätta ett recept, kaninlår med nån slags kålröra det inte finns namn på i svenskan. Det var en spännande utmaning! Annars är det både tidningsartiklar och faktatexter för barn som gäller, väldigt varierande. Vi har en textkurs på svenska också, där vi får producera själva. Jag fick jättepositiv feedback på novellen jag skrev senast, så det var peppande! Kanske inte ska lägga författardrömmarna helt på hyllan ändå...

Mina många förtroendeuppdrag flyter på de också. Jag har dessutom blivit vice ordförande i stipendiekonventet! Mot att jag fixar fika får jag gå på högtids-KK i december. Rätt schysst deal tycker jag. Med nationens egna stipendier har det varit fullt upp. Det var extremt många stipendieansökningar att gå igenom den här hösten, och det tog sin lilla tid. Ikväll har vi haft möte med stipendienämnden och gått igenom alla, och vi gjorde oss väl förtjänta av lite burgare!


Pengarna är slut för månaden förstås, men då är det ju tur att nationen kan rädda en. Man kan till exempel få gratis ärtsoppa på torsdagar om man kommer i högtidsdräkt! Jag älskar att vara student.

0 kommentarer: