tisdag, april 21, 2009

Enklaste efterrätten


Jag kommer inte ihåg vad det här heter, men superenkelt är det i alla fall. (Gino heter det tydligen, tack JK)

Ta de frukter och bär du har hemma (såna som blir mjuka när de tillagas är att föredra). På bilden ovan är det banan, kiwi och hallon, men i originalet består det röda inslaget av jordgubbar i stället för hallon. Sak samma tycker jag.
Sedan ska man riva vit choklad, men det är ju skitsvårt. Den bara smälter mellan fingrarna och bryts av... Att hacka den fint går lika bra! Chokladen strös i alla fall över frukten, innan den ugnssäkra formen körs in i ugnen. Låt stå tills chokladen har smält och frukten kladdat till sig lite.
Servera med en skopa vaniljglass.

Smaklig moffning!

3 kommentarer:

Linnéa sa...

Åh vad gott det ser ut! Min farmor brukar göra något liknande, frukt med vit chokladsås. :)

JK. sa...

gino.

Christian H sa...

Frys den vita chokladen innan du river, så blir det enklare. Om du vill att chokladen ska bli extra knaprig vid gratinering så ska du låta den torka ett tag innan du slänger på den. :-)