torsdag, oktober 09, 2008

Lätt som en plätt(-Q)

Skolan går sin gilla gång, och grammatiken är... grammatik. Fast det är lite jobbigt när man inser att det som ens lärare försökte tuta i en på lågstadiet egentligen bara var bluff och båg. De där ramsorna till exempel: "Substantiv är saker och ting, till exempel boll och ring". Det gick väl i och för sig upp för de flesta rätt tidigt att det finns något som kallas abstrakta substantiv också, men andra grammatiska företeelser inser jag nu kan skilja sig rätt mycket åt. Varför inte bara få lära sig rätt från början? Så dumma är nog inte barn... Och när man på universitet får höra att "Vi hoppar över verbfraserna, för de är lite krångliga", då undrar man ju hur det står till i världen egentligen...

Den senaste helgen måste för övrigt vara den roligaste på riktigt länge. Sångboksfesten på Snerikes i fredags var riktigt lyckad, och jag och Hanna hittade på många fina, egna låtar också i varandras och andras sångböcker. Vi gjorde en liten avstickare till Värmlands sista timmen också (sån lyx vi med KK-leg kan unna oss=)), och hittade ett gäng språkvetare. Det var också med dem som jag gick och fikade i lördags. Det var ju kanelbullens dag! Självklart orkade jag inte äta upp den gigantiska Linné-bullen, utan tog med den hem i en papperspåse, där den förstås blev bortglömd och torr... Hela söndagen spenderades på Snerikes mitterminskongress. Under dagen var det diskussioner och lekar (vår 1Q är mycket pedagogisk), och på kvällen sittning med tema svenska högtider (jul, midsommar, påsk, alla hjärtans dag och oktoberfest). Det blev en lååång kväll, men jag tror inte att jag skrattat så mycket på länge. Vi insåg nämligen att det går att göra många roliga smeknamn på kuratorerna, som exempelvis Balett-Q, Trikå-Q och Entré-Q. Fler såna kvällar i framtiden hoppas jag!

Nu har jag precis varit på Snerikes, igen (jag bor typ där känns det som, särskilt nu när nästa nummer av tidningen börjar närma sig), och ätit kvällsmat. T-ärtornas mumsiga ärtsoppa och en våffla med sylt och grädde - allt till det facila priset av 30 kronor. Vi slog förstås på stort och tog en liten punsch till också. Ska det vara så ska det vara!

De söta T-ärtorna (lånad från Ellens facebook)

3 kommentarer:

Linnéa sa...

Kan berätta imorgon. :) Hoppas du mår bra! Kram på dig.

Linnéa sa...

Kan berätta imorgon. :) Hoppas du mår bra! Kram på dig.

Linnéa sa...

Och då vill jag höra allt om Garfunkel!