lördag, juli 07, 2007

På bloggfronten intet nytt

Nu var det ett bra tag sedan jag skrev något sist. Så, vad ska jag då skylla på?
Jag har jobbat ända sedan början av juni, och har fortfarande 4 veckor kvar i cykelaffären. Och när jag jobbar så bor jag för det mesta kvar hos min farmor, vilket betyder längre sovmorgnar (fem minuters gångväg till jobbet på morgonen i stället för en timme med bil) men mindre tillgång till Internet. Nu har jag dock kommit på en lösning: Jag har med min egen dator, skriver på den då och då, och kan sedan ladda upp allt på Internet när jag kommer hem på helgen. Inte ultimat, men det får duga i nuläget.

Trots allt arbete har jag hunnit med en hel del roligt också. I början av juni gjorde jag Linuz, Susanna och Linuz syster Sara sällskap i Stockholm. Vi gick på Gröna Lund hela dagen, och hade det jättetrevligt. Den nya åkattraktionen ”Kvasten” var en av mina favoriter, men de andra berg- och dalbanorna var också skoj. Dagens godaste var alla härliga smårätter på Stockholm Matfestival i Kungsträdgården, och dagens roligaste var definitivt de vettskrämda syskonen Aggeborn som desperat klamrade sig fast vid varandra i Spökhuset.

Sofia och Charlotta ville fira mig och Hanna i efterskott – och på vilket sätt sedan! En fransk soirée i Stockholm bjöds det på… Först vinprovning på Franska Institutet, och sedan dinerade vi på crêperie Fyra knop på Söder. Hur trevligt som helst! Samma helg var vi och såg min kusin Viktor köra STCC i Karlskoga. Det var trevligt, trots att det inte gick så bra för Viktor. Jag ser fram emot fler biltävlingar under sommaren!

En dag i Strängnäs väckte gamla minnen. Europaskolans treor tog studenten, och vi träffade både gamla lärare och elever. Det kändes konstigt att stå där utanför skolan och se andra studenten springa ut genom Kapellets ytterdörrar. Tänk att det var två år sedan jag själv stod där i fönstret och såg ut över Mälaren och havet av väntande familjer...

En riktig härlig helg var det när jag fick möjlighet att resa till Göteborg och hälsa på min kära Paris-vän Susanna. Det var ju Lina som i Berlin lärde känna Kristina, vars tvillingsyster samtidigt var au pair i samma stad som jag. Lina gav mig Susannas nummer, och vips, nu har jag en vän för livet. Eller nej, två. Den här helgen fick jag ju chansen att träffa Kristina också. Vi hade det jättetrevligt tillsammans, åt jättegod av tvillingarna lagad mat (jag bidrog med en konstnärlig tomatros!) och delade på världens största kanelbulle. Tack kära vänner! I höst kommer vi att befinna oss ännu längre ifrån varandra, men det ska inte få hindra oss. Uppsala – Linköping – Umeå finns ju trots allt i samma land!

Ännu en Paris-vän återsåg jag då Lovisa, alias L1 (jag är L2 eftersom hon är äldre=)), kom på lant-besök under midsommarhelgen. Vi firade midsommaraftonen i Strängnäs hemma hos Lotta med sill och nubbe och mycket annat gott. Någon midsommarstång hade vi inte, men väl blomsterkransar i håret. Självklart la de två Lovisorna sju sorters blommor under kuddarna, men de ej överhoppade gärdesgårdarna får kanske beskyllas för det uteblivna drömresultatet. Resten av helgen besökte vi sommarmysiga Sagostigen (trots regnet) och Café Björndammen, samt tog en cykeltur till en närliggande sjö för bad. Och så det utlovande hoppandet i kohagen såklart! En riktigt lantlig helg till nollåttan=)

Nu senast besökte jag morfar över helgen, medan mina föräldrar roade sig i Skottland (Nej, jag är inte ett dugg avundsjuk!). Det var skönt att bara ta det lugnt, och det är precis vad jag ämnar göra även denna helg. Over and out!

1 kommentarer:

Fräulein Aldrin sa...

Det var en trevlig redogörelse. Du verkar ju hunnit med en hel del trots det myckna arbetandet. Fastän jag visste om allt du haft för dig var det ändå roligt att läsa om det. Jag har faktiskt också hunnit skriva lite på min blog. Det är ju däremot ingen bedrift eftersom jag har all tid i världen tack vare/på grund av mitt 75%-jobb. Ha det bra!