fredag, december 08, 2006

Julmirakel önskas!

Vår katt Simba är världens sötaste katt. Han är jättegosig, och gillar att mysa i mattes knä. Han spinner högt, högt när han trivs. Han är väldigt sällskaplig av sig, men gillar också att undersöka omgivningarna och jaga långa stunder. Han är som katter brukar vara helt enkelt, bara ännu mysigare.

När vi fick honom och hans bror, Pumba, för åtta år sedan bodde vi i ett fritidshus på 80 kvm, i väntan på att den perfekta gården skulle dyka upp. Och det gjorde den! Bara 2 km hemifrån blev den till salu, och efter ett års renoveringar kunde vi flytta in. Katterna följde med dit, och allt gick bra. Vi var så glada över att de verkligen verkade gilla sitt nya hem! men så var vi tvungna att åka bort en helg, och när vi kom tillbaka hade katterna rymt. Vi fann dem vid det gamla huset, dit vi fortfarande åkte för att tvätta, duscha med mera. Det måste ha varit förvirrande för de små missarna att hitta oss på båda ställena. Och allt sedan dess har de sprungit tillbaka till vårt gamla hem, där nu andra ägare bor.

Pumba kan gå dit ibland någon dag, men sen kommer han alltid tillbaka hem till oss igen. Simba verkar dock ha svårare att förstå att han har flyttat, trots att det nu är flera år sedan. De nya husägarna är trötta på att han ständgt kommer dit. De har nämligen också katter, så Simba går bara in genom kattluckan som om det vore hans egen. Ägarna skaffade då en sån där magnetlucka, som endast öppnas för den katt som bär tillhörande magnethalsband, men vad hjälpte det? Simba satt och väntade på att katten med halsbandet skulle gå igenom luckan, och följde sedan efter innan den han slå igen. Han är för smart för sitt eget bästa!

När så ägarna av vårt förra hus en dag ringde och sa att de fått nog, visste vi inte vad vi skulle ta oss till. Vi har haft Simba instängd ända sedan dess, men det märks tydligt att han inte trivs med att vara enbart innekatt. Förut ville båda katterna gärna komma in i husvärmen, trots att de egentligen inte fick. Både mamma och bror min är nämligen allergiska. Nu, när vi tvingas hålla Simba instängd, vill han bara ut. Inte så konstigt, med tanke på att han har kunnat gå som han vill hela sitt liv.

Trots att han är åtta år har han hur enkelt som helst lärt sig att gå på lådan. Det har dock hänt att han i ren protest kissat på kökssoffan. Då fick mamma nog, och skällde ut honom så att han sprang och gömde sig på övervåningen! Han ligger ofta och gömmer sig under en byrå i hallen. Ibland tycker han att det är jättemysigt att vara innekatt, och ligger gärna bredvid mig i sängen på kvällen. Då spinner han ordentligt! Det märks dock tydligt att han inte trivs med att vara instängd. Vi vet inte längre vad vi ska ta oss till. Mamma brukar ta med honom på promenad i skogen då och då, och en gång gömde han sig tills det blev mörkt så att han kunde rymma tillbaka till sitt gamla hus, igen.

Om vi inte kommer på någon annan lösning blir vi till sist tvungna att avliva honom. Varken Simba eller vi i familjen mår bra av att ha det såhär. Detta är dock den absolut sista lösningen. Vi gör allt för att det inte ska behöva hända! Vi tog kontakt med ett katthem, där de sa att "rymmar-katter" brukar vara hopplösa fall. Det spelar ingen roll hur bra katten skulle trivas i sitt nya hem, den kommer ändå att rymma tillbaka till sitt ursprung. Vi funderade på var Simba skulle få det bäst. Han vill ju både vara utomhus och inomhus, så för att han inte ska kunna rymma när han är ute skulle han helt enkelt behöva flytta till en ö! Hans nya husse eller matte ska vara någon som har både tid och lust att ta hand om honom.

Simba är en riktigt charmig katt, som alla tycker om. Frågan är bara om vi kan finna honom ett nytt hem, där han kan må bra. Vi planerar att sätta ut annonser i tidningar, och har nu också gjort honom en blogg. Hjälp oss att sprida adressen till Simbas blogg vidare! Kanske är det hans blivande husse eller matte som tack vare er kommer att hitta dit.


Kanske är det just DU som får Simba som julklapp...
Visst är han söt!

1 kommentarer:

selma sa...

Tack så mycket! Hoppas att du får ditt julmirakel. Vilken smart katt du har! Hur länkar man till hans blogg? kram